A házi sajtkrém receptjét Hajni/Zolinál láttam. Ők kenyérre kenhető krémként fogyasztották. Én picit továbbgondoltam ezt a remek kis krémet és tésztára "kenhető" variációban használtam fel. Nagyon bejött a végeredmény, csak ajánlani tudom:)
Hozzávalók:
fél kg túró
1 egész tojás
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
12,5 dkg margarin
só, bors
aprított petrezselyemzöld
őrölt fűszerkömény
(szezon idején medvehagyma)
kevés tejföl (kihagyható)
kevés tejföl (kihagyható)
1 csomag penne tészta
tálaláshoz 2-3 nagyon apró kockára vágott paradicsom
A túrót, tojást, szódabikarbónát és a margarint jól keverjük össze, majd alacsony lángon, állandóan kevergetve főzzük 10-15 percig. Ezután húzzuk le a tűzről, ízesítsük a fűszerekkel és ízlés szerint lazítsuk kevés tejföllel.
A tésztát főzzük ki sós vízben, majd szűrjük le. A tányérra szedett tésztára szedjünk a sajtkrémből, tegyünk rá a paradicsomból és már tálalhatunk is. (ha a házi sajtkrémet kenyérre szeretnénk kenni, akkor várjuk meg, amíg teljesen kihűl és ezután kenéyrre, zsömlére, kiflire, bagettre kenve fogyasszuk)
Nagyon finom lehet! A szódabikarbóna miért kell bele?
VálaszTörlésMicsoda szuper ötlet - köszi! Férjem imádja a sajtot (én is persze), a sajtkrémet!
VálaszTörlésHű de fincsi! Kedvem támadt házi tésztát gyúrni mellé, akkor lenne ám csak az igazi! :)
VálaszTörlésFinomat készítettél ismét :)
VálaszTörlésIlyen egy kreatív anyuka! Nagyon finom tésztára is!
VálaszTörlés