Amikor Teller-cake Zsuzsinál megláttam ezt a finomságot, egyből megtetszett. Olyan brownie jellegűnek tűnt az egész, vagyis egy csupa csokis, puha finomságnak, amit imádunk. Aztán a receptet elolvasva és szembesülve azzal, hogy nincs benne liszt, tovább fokozódott az elkészítési vágy bennem. Szombaton aztán neki is láttam, megsütöttem, vanília fagyival tálaltam és bezsebeltem érte a jól megérdemelt dicséreteket...:)
Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
33 dkg étcsoki
33 dkg vaj
15 dkg cukor
2 dl habtejszín
6 db tojás
tetejére 1 dl habtejszín és 12 dkg étcsoki
tálaláshoz vanília fagyi
A csokit, cukrot, tejszínt, vajat gőz fölött olvasszuk egybe. Egy másik tálban keverjük habosra a tojásokat, majd dolgozzuk hozzá a csokis keveréket. A kapcsos tortaformánk alját jól szigeteljük be alufóliával, hogy a híg tészta ne tudjon kifolyni belőle, majd öntsük bele a tésztát és az egészet toljuk 170 fokos sütőbe, ahol tűpróbáig süssük. Hagyjuk kihűlni.
A megsült torta tetejét vonjuk be a felmelegített habtejszínnel, amibe beletördeltük a csokit és felolvadásig kevergettük.
A kész tortát vanília fagyival vagy habbá vert tejszínnel vagy eperrel, málnával, szederrel...tálaljuk.
Mindjárt beleharapok a monitortba :))
VálaszTörlésAha, látom már!
VálaszTörlésLátom már, hogy ki kell próbálnom :-))))
Hú, hát ez csoki imádóknak maga a paradicsom:) 33 dkg csoki, az nem semmi, fagyival, friss gyümölccsel én is el tudom képzelni:)
VálaszTörlésÓ, nagyon fincsi lehet és egyszerűen elkészíthető! :) Tetszik! :)
VálaszTörlésPihe-puha csokis élvezet. Bencém imádná, a nagy csokifaló:-)
VálaszTörlésMennyi csokiiiiiiiiiiiii :)
VálaszTörlésLátom fokoztátok az élvezeteket, fagyi, gyümölcsök...hmmmm...legközelebb én is így tálalom! Örülök, hogy Nektek is Ízlett! :)))
VálaszTörlésCsokis? Valóban mámoros lehet :)
VálaszTörlésHűha, ez valóban csokoládés mámor... csupa csoki. Nyami. :P
VálaszTörlés