2013. január 25., péntek

Pihe-puha túrós tekercs

A már "megénekelt" és össze-vissza dicsért almás tekercs túrós változata, melybe ha tetszik, ha nem, mazsolát is tettem! Én ugyanis imádom! Persze a gyerekek nem, nekik almás tekercs készült (lefeleztem a tésztát, egyik almás, másik túrós lett), az én Drágám pedig először húzta a száját a mazsola hallatán, végül persze nekem lett igazam:) és elhangzott a mondat: Mazsolával tényleg finomabb! :)))

Hozzávalók:
a tészta hozzávalói itt (én most elfeleztem és csak az egyik fele lett túrós, ezért a lentebb írt túrós töltelék hozzávalóit fele tésztához kell érteni, ha az egész tészta túrós lesz, akkor dupla annyi hozzávalót kell számolni a túrós töltelékhet)

a túrós töltelékhez:
25 dkg túró 299 Ft
1 teáskanál vanília aroma
kb. 4 evőkanál cukor
1 tojássárgája 40 Ft
1 tojásfehérje habbá verve
5 dkg vaníliás tejbe áztatott mazsola 92 Ft
fél narancs reszelt héja 26 Ft
(a túrót villával törjük át, keverjük hozzá a vanília aromát, a cukrot, a tojássárgáját, a narancs reszelt héját, óvatosan forgassuk hozzá a fehérjéből vert kemény habot és végül a lecsöpögtetett mazsolát is)

a kenéshez a mazsola áztatása után maradt vaníliás tej (1 dl tejhez kb. 1 teáskanál vanília aroma kell) 16 Ft
--------------------------------------------
összesen kb. 480 Ft + a tészta

A tésztát a leírt módon készítsük el és a a leírtak szerint kenjük rá a túrós krémet. Tekerjük fel és éles késsel vágjunk ujjnyi vastag szeleteket. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és 15 perc pihentetés után kenjük meg a vaníliás tejjel. A tekercseket 190 fokos sütőben kb. 20-25 percig süssük.

A megsült és még meleg tekercseket még egyszer kenjünk meg a vaníliás tejjel.

5 megjegyzés:

  1. Én is mindenképpen használom a mazsolát túrótöltelékhez. A vőm nem mazsola-barát érzelmeit tiszeteletben tartva- neki külön adag készül mindig aszalt szőlőszem mentesen :)

    VálaszTörlés
  2. Gazdagabbá teszi a túró és a mazsola. Mindig megkívánom, ha látom:-)

    VálaszTörlés
  3. Ott a pont a Drágádnak: mazsolával MINDEN finomabb! :)))

    VálaszTörlés
  4. Én is mazsolapárti vagyok, lassan a gyerekekkel is sikerül megszerettetni. No meg túrópárti is, így a túrós tekercset részesíteném előnyben.

    VálaszTörlés
  5. Azt hiszem nálunk egy morzsáig elfogy majd :)

    VálaszTörlés