2013. május 22., szerda

Paula, a boci kedvenc levese: csokileves


Ha megmutattam nektek Paula boci kedvenc túrótortáját, akkor engedjétek meg bemutatni kedvenc levesét is, ami olyan hamar válik majd gyerkőcök és felnőttek kedvencévé, mint amennyi idő alatt megírtam ezt a pár sort. Érdemes mindjárt több adagban elkészíteni, mert (tapasztalatból írom...) egy adag nem lesz elég:..:) Ja! A recept igazi gyermekbarát recept: egyedül is nyugodtan nekiállhatnak a lurkók az elkészítésének, annyira egyszerű!

Hozzávalók 4 adaghoz:

10 dkg étcsokoládé
2 tasak dr. Oetker Desszertöntet vaníliaízű (én főzés nélküli változatot vettem, így még könnyebb és gyorsabb volt az elkészítés)
2 evőkanál cukor
750 ml tej

A desszertöntetet a zacskón található leírás szerint készítsük el a cukor és a tej hozzáadásával, majd kb. a negyedét tegyük félre. A maradékhoz keverjük hozzá apránként az összetördelt és gőz fölött vagy mikróban felolvasztott csokit. Kézi habverővel dolgozzunk, hogy a csoki teljesen fel tudjon oldódni és szép egynemű legyen a "leves". AZ elkészült finomságot öntsük szét négy mélytányérba és kanalanként foltozzuk rá a vaníliás krémet. (lehet kisebb vagy nagyobb foltokat készíteni, mi a kisebb foltok mellett döntöttünk...).

Az elkészült "levest" jól lehűtve tálaljuk. Véleményünk szerint inkább főétel után, desszertként fogyasszátok:)

6 megjegyzés:

  1. Javaslom az ifjabb korosztálynak!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Boldog lenne a fiam, ha csoki levest ehetne, ajjajj:-)

    VálaszTörlés
  3. Azt kell írnom hogy: jéééééé, ilyenről még nem is hallottam :) Azt hiszem a gyerekeim körében is nagy sikert fog aratni :)

    VálaszTörlés
  4. Hűűű, csokileves... Minden gyerek álma...;-) És aztán jöhet a fagyifőzelék? :-D

    VálaszTörlés