2012. december 7., péntek

TÉL-27. hét-SZOMBAT- Olasz rakott tészta grillcsirkével



A szokásos mit főzzek ma kérdésre a szokásos (és már általatok is talán ismert...) választ kaptam: lasagne-t. Az én drágáim évekig elélnének kizárólag lasagne-t fogyasztva. Én viszont úgy gondoltam, hogy beújítok, de kérésüket azért nem hagyom teljesen figyelmen kívül. Így született meg ez a köztes megoldás, mely kicsit lasagne-s is volt és nagyon finom. A gyerkőcök ebéd után azt mondták, hogy mostantól kezdve ez a kedvenc ételük...(holnap, azaz szombaton nem biztos, hogy lehetőségem lesz kitenni az aznapi menüt, ezért posztolom ki egy nappal korábban...remélem nem bánjátok)

Hozzávalók:

1 db grillcsirke (készen vásároltam 998 Ft-ért, de akinek van grill fokozat a sütőjén, az természetesen saját maga süsse meg, a fűszerezés semmi extra, só, bors, hiszen maga a paradicsomos szaft lesz fűszeres)
1 csomag makaróni tészta 299 Ft
20 dkg krémfehérsajt (feta jellegű) 399 Ft
10 dkg sajt (nálam most toast pizza) 70 Ft

1 közepes fej hagyma 16 Ft
2 doboz hámozott paradicsom konzerv 318 Ft
só, bors
oreganó, bazsalikom, 2 db babérlevél

kevés vaj vagy olaj
------------------------------------------------
összesen kb. 2100 Ft

A makaróni tésztát főzzük ki sós vízben, majd szűrjük le és keverjük össze 1-2 evőkanál olajjal.

A hagymát vágjuk nagyon apróra és kevés olajon fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a hámozott paradicsom konzervet levével együtt, ízesítsük a fűszerekkel és addig főzzük, amíg a paradicsom szétesik (fakanállal könnyen szét tudjuk lapítani). A babérlevelet vegyük ki belőle.

A grillcsirkét csontozzuk ki és a húst vágjuk falatnyi darabokra.

Egy nagyobb hőálló tálat kenjünk ki vajjal vagy olajjal és kb. három rétegben helyezzük el benne a tésztát-húst-paradicsomszószt-szétmorzsolt krémfehérsajtot. A legfelső rétegre reszeljük rá a sajtot és az egészet toljuk forró sütőbe.A sajt olvadásáig tartsuk benne.

A kész ételt azonnal, nagyobb kockákra vágva tálaljuk.



4 megjegyzés:

  1. Gusztusos, nyálcsorgató ebéd/vacsora:) Lasagna nálunk is nyerő, de ezzel a variációval is megéri kipróbálni. Fincsi lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meglepően finom lett a vége! Nagyon egyszerűen elkészítehtő, mégis finom étel! Pont olyan, amilyet szeretünk:)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. :) Én is köszi a kedves és számomra bíztató megjegyzéseket:)

      Törlés