2012. december 7., péntek

TÉL-27. hét-SZOMBAT- Indiáner



Először készült nálunk, de biztosan nem utoljára! Ugyanis a 15 db-ot (mindenkinek hármat szántam...) már ebéd után befaltuk! Így sem uzsonnára, sem vacsora utánra nem maradt (hogy a tízórairól már ne is beszéljek). Szóval nagy volt a siker, újráznom kell, de ez legyen a legnagyobb problémám! Azon gondolkoztam, hogy esetleg készíthetném legközelebb gesztenyés változatban...

Még el szeretném mondani, hogy a sütemény kiválasztását a Zsuzsitól ajándékba kapott hablabda indokolta! Mindenképpen ki szerettem volna próbálni az új kincsemet! Először a képviselőfánk jutott eszembe, de mivel azt már sütöttem, indiánert viszont még nem, így az utóbbi lett végül a befutó.


Hozzávalók 15 db-hoz:

3 tojássárgája 120 Ft
12 dkg liszt 20 Ft
6 dkg cukor 17 Ft
6 tojásfehérje +120 Ft

a bevonáshoz:
20 dkg étcsoki 499 Ft

a töltéshez:
4 dl habtejszín 296 Ft
2 evőkanál porcukor
1 teáskanál vanília aroma

15 teáskanálnyi házi baracklekvár
---------------------------------
összesen kb. 1080 Ft

A tojássárgákat keverjük simára 1-1 evőkanálnyi liszttel és vízzel, majd forgassuk hozzá apránként, felváltva a cukorral felvert tojásfehérje habját és a lisztet. Az így kapott masszát töltsük nyomózsákba/hablabdába és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk 15 diónyi gombócot (én muffinsütő horpadásaiba nyomtam a masszát, melyet előtte vajjal kentem ki). A tepsit toljuk előmelegített sütőbe és süssük aranyszínűre a tésztát úgy, hogy egy hurkapálcával vagy fakanál nyelével kitámasztjuk résnyire a sütő ajtaját. A megsült tésztát hagyjuk teljesen kihűlni.

Ezután mindegyiket vágjuk három darabba. Az alsó két darabot ragasszuk össze egy teáskanálnyi lekvárral, hagyjuk a tetején a harmadik darabot és vonjuk be a gőz fölött felolvasztott étcsokival (2 evőkanál olajjal dúsítottam a felolvadt étcsokit). Hagyjuk a csokit teljesen megdermedni, majd a legfelső, harmadik darabot óvatosan vegyük le a sütemény tetejéről és a porcukorral és vanília aromával keményre felvert tejszínhabbal díszítsük (melyet szintén a hablabdába töltöttem). A tejszínhab tetejére helyezzük vissza a csokis felső részt és a süteményt jól lehűtve tálaljuk.

21 megjegyzés:

  1. Óhhh, ebből meg én kérek! Cserélünk islerre??? ;-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Naná!!! Iniáneremet egy (illetve pontosítok, legalább három) finom Teller-Cake-es islerért:)

      Törlés
  2. Jáj, de szépségesek!!! Nem csodálom, hogy egy darab után senki nem tudott megállj-t parancsolni magának :-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Ez az a sütemény, ahol a látvány és az ízvilág összhangban van...:)

      Törlés
  3. Gyönyörűek lettek! Hármat én is simán megettem volna belőle!

    VálaszTörlés
  4. Válaszok
    1. Köszönöm! Ha nem fogyott volna el, küldenék egyet:)

      Törlés
  5. Tökéletes felavatása a hablabdának, nagyon szépen díszítetted! :) Én is beállnék a sor végére! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Ha legközelebb sütök, gondolok Rád:)

      Törlés
  6. De szépek, gyönyörűen töltötted és díszítetted:) Nekem is van ilyen hablabdám csak kék:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezzel a hablabdával nem volt nehéz dolgom a töltés és díszítés terén! Gondolom te is nagyon szeretsz a sajátoddal dolgozni:)

      Törlés
  7. Úgy látom te is naponta süthetnél, elfogyna:-)
    Guszták, szépek a sütik és praktikus a hablabdád. Eddig nem találkoztam vele, nem is tudom nálunk kapható-e egyáltalán?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Édesszájú kis család a miénk! A hablabda Tuppenware termék, rendelni kell:)

      Törlés
  8. Ez kínzás :) nagyon guszta lett! :)

    VálaszTörlés
  9. Óóó- csodálatosak lettek - a következő sütésre már fogadsz el jelentkezéseket?

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szépek, sokkal gusztábbak, mint a cukrászdai indiánerek :)

    VálaszTörlés
  11. Nyami! :P Nagyon szépek, és biztos, hogy finomaaak! :P

    VálaszTörlés