2013. június 3., hétfő

Meggyesen nagyszerű


Bogicával nekiálltunk, hogy apa kívánságára elkészítsünk valami nagyon egyszerű, mégis finom édességet. Mivel apa este hét óra körül ért haza a bevásárlásból, tényleg nem volt sok időnk sütni, ezért egy egyszerű kekszes alapot választottunk, amelyet teljes egészében Bogica gyúrt meg és nyomkodott bele a tepsibe. Ezután pici segítséggel összekeverte a túrót az elkészült vaníliás pudinggal, kóstolás után megállapította, hogy ebbe bizony még cukor kell, adott hozzá pár kanállal, majd rásimította a kekszes masszára. Nekem csak annyi volt a dolgom, hogy a meggyzselét elkészítsem a tetejére. Ezt sem azért, mert ő nem tudta volna megcsinálni, inkább azért, mert így hamarabb végeztünk. Este nyolc óra körül apa elégedetten kanalazta egyik sütikockát a másik után (persze velünk együtt...), Bogica pedig boldogan zsebelte be a dicséreteket:) Ha ti is szeretnétek apát meglepni egy egyszerű, mégis nagyon finom kis édességgel, akkor bátran álljatok neki ennek a finomságnak.

Hozzávalók:

fél kg darált háztartási keksz
némi vaj
annyi tej, amennyivel egy jól formázható masszát kapunk
pár evőkanál porcukor

fél kg túró
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
fél liter tej
ízlés szerinti cukor
(1 citrom reszelt héja)

1 üveg magozott meggybefőtt
1 teáskanál vanília aroma
1 nagyobb evőkanál étkezési keményítő

A darált kekszet morzsoljuk el vajjal és annyi tejjel gyúrjuk össze, amennyivel egy nem morzsalékos, hanem összeálló masszát kapunk. Ezt a masszát nyomkodjuk bele egyenletesen egy tepsibe.

A túrót villával törjük át, dolgozzuk hozzá a citrom reszelt héját, majd keverjük össze a hagyományos módon elkészített vaníliás pudinggal, végül ízlés szerinti cukorral. Az egészet kenjük rá a kekszes rétegre.

A meggybefőttet szűrjük le, a levét tegyük egy kisebb lábosba, a meggyszemeket pedig osszuk el a túrós réteg tetején. A meggylét kezdjük el melegíteni, adjuk hozzá a vanília aromát és ha forr, sűrítsük be a kevés vízzel elkevert étkezési keméynítővel. Sűrítsük be, majd vegyük le a gázról. Pár percig hűtsük, végül borítsuk rá a meggyszemeke. Tegyük a kész édességet hűtőbe, majd dermedés után kockákra vágva tálaljuk.



11 megjegyzés:

  1. Gratula, nagyon szép lett! Finom, finom, finom!

    VálaszTörlés
  2. Jól néz ki! :) Ügyesek vagytok! :)

    VálaszTörlés
  3. Lassan a kislányod fogja ínri a blogod ;) Ügyesek voltatok, egyszerű, de nagyszerű sütit készítettetek :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ügyes a kislányod! :) Finom sütit készítettetek! :)

    VálaszTörlés
  5. Látom a fotózáshoz épphogy maradt két szelet...:-DDD Máskor fotót is kérünk a ténykedésetekről! :)

    VálaszTörlés
  6. Az alma nem esett messze a fájától, üdítően finom sütit készítettetek, gratula Boginak! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szép és ötletes sütivel leptétek meg apát, igazi csapatmunka volt:) Gratulálok Boginak, szerintem hamarosan egyedül is nekiállhat elkészíteni bármit.

    VálaszTörlés
  8. Finomságos sütikét készítettetek :) Nagyon ügyes a kislányod hogy így segít neked :)

    VálaszTörlés
  9. Az igen milyen ügyi ez a lány! Gratulálok! Meg is érdemli a sok dicséretet, szép és finom sütit készített.

    VálaszTörlés
  10. Drága csillag :-) A süti szuper lett, nagyon ügyesek vagytok!

    VálaszTörlés
  11. De jól néz ki, klassz recept - meg is kívántam a kép láttán... :P

    VálaszTörlés