2013. június 7., péntek

Epresen nagyszerű



Megint egy sütés nélküli édesség, amelyet ismét Bogikám segítségével valósítottunk meg. A meggyesen nagyszerű sütink olyan jól sikerült, hogy ismételten felkérést kaptunk a család többi tagjától egy finom sütemény megalkotására. Mivel lelkes kis segítőm újabb konyhai kihívásokat keresett (melyet most már mondhatom, hogy szokásunkhoz híven egyedül szeretett volna megvalósítani...), megint a sütés nélküli kekszes alapra esett a választásom és mivel végre lehet finom epret kapni, eperrel dúsítottunk. A végeredmény vadítóan finom lett! Szerintem nem fogjátok elhinni, ha azt írom, hogy a két kisebbik gyermekem 5 kockát evett meg egyszerre belőle...velem együtt.

Hozzávalók:
1 csomag négyzet alakú háztartási keksz

2 nagy doboz natúr joghurt
9 evőkanál cukor
1 csomag zselatin
1 evőkanál vanília aroma
4 dl habtejszín
fél kg eper

pár szem eper a tetejére

A tepsinket béleljük ki a keksszel.

A joghurtot borítsuk bele egy közepes lábosba és alacsony lángon kezdjük el melegíteni. Közben szórjuk hozzá a cukrot, a vanília aromát és a zselatint. Addig melegítsük, amíg a cukor és a zselatin felolvad (forralni nem szabad!), majd hűtsük ki. Az epret mossuk meg, vágjuk apró kockákra. A felét botmixerrel pürésítsük össze és a megmaradt eperdarabokkal együtt keverjük a joghurtos alaphoz, a felvert tejszínnel együtt. A kész joghurtos krémet öntsük rá a kekszes alapra és az egészet tegyük hűtőbe pár órára, hogy megdermedjen.

Végül a pár szem félretett és karikára vágott eperrel díszítsük.

8 megjegyzés:

  1. Valóban nagyszerű! Ügyesek vagytok :)

    VálaszTörlés
  2. Imádnám ezt is! Mikor szállhatok be harmadiknak a desszert-gyártásba? ;-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehetett, én is simán megennék 5 kockát egymagam:) Nagyon ügyes a kislányod:) Szép hétvégét kívánok Nektek:)

    VálaszTörlés
  4. Igazán guszta sütit készítettetek :) Elhiszem hogy kelendő volt a lánykáidnál is! :)

    VálaszTörlés
  5. Na igen, ezek a könnyed nyári sütik! Nagyon jó!

    VálaszTörlés
  6. Mindenképpen nagyszerű! Szeretem a habos édességeket, az meg, hogy nem kell sütni, elég gyakran előny!

    VálaszTörlés