2013. június 5., szerda

Paradicsomos kolbászragu petrezselymes újburgonyával


A receptet Líviánál láttam. Azonnal megtetszett, mert olyan hétköznapra való, gyors elkészítési időt ígérő receptnek tűnt, amely azért ízekben sem marad el az elvártaktól. Nos, valóban igaza lett az első gondolatnak és valóban pikk-pakk megfőtt, valamint nagyon ízletes lett a végeredmény. A paradicsomszószt külön élvezet volt a friss kenyérrel kitunkolni. Lívia héjában sült újburgonyával tálalta a ragut és nem tudtam ellenállni a petrezselymes újburgonya gondolatának, így nálam most ezzel készült.

Hozzávalók:
1 kg újburgonya megtisztítva és vékonyan felkarikázva
1 csokor petrezselyemzöld aprítva
olaj

1 közepes méretű hagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma aprítva
2 doboz hámozott paradicsom konzerv
1 szál finom (lehetőleg házi) füstölt kolbász karikákra vágva
só, bors
olaj

(TIPP: főzés közben merült fel az ötlet, hogy esetleg dúsíthatnám következő alkalommal a ragut fekete olajbogyóval, tubusos sajtkrémmel)

Egy nagyobb lábosban hevítsünk kevés olajat és pároljuk rajta 1-2 percig a petrezselyemzöldet, majd keverjük hozzá az újkrumplit, sót és fedő alatt, néha megkeverve pároljuk puhára (vigyázzunk, hogy ne égjen le! ha túl kevés vizet adna ki magából az újburgonya, akkor pótoljuk kevés víz hozzáadásával a nedvességet).

Egy kisebb lábosban melegített olajon pároljuk puhára a hagymát, majd a fokhagymát is. Az alaphoz öntsük hozzá a paradicsom konzervet, fűszerezzük és addig főzzük, amíg a paradicsom szétfő. Ezután a gázról lehúzva botmixerrel dolgozzuk el és a gázra visszatéve keverjük hozzá a kolbászt. Kb. 5-8 percig főzzük és készen van.

A paradicsomos kolbászt a petrezselymes újburgonyával tálaljuk és kínáljunk hozzá friss kenyeret.

2 megjegyzés:

  1. Nos, ha kolbász van benne, akkor mi sorban állunk érte:) Nálad nagyon sok klassz vacsorának való van, szeretek itt körülnézni:)

    VálaszTörlés