2013. május 9., csütörtök

Csokoládés mámor torta


Amikor Teller-cake Zsuzsinál megláttam ezt a finomságot, egyből megtetszett. Olyan brownie jellegűnek tűnt az egész, vagyis egy csupa csokis, puha finomságnak, amit imádunk. Aztán a receptet elolvasva és szembesülve azzal, hogy nincs benne liszt, tovább fokozódott az elkészítési vágy bennem. Szombaton aztán neki is láttam, megsütöttem, vanília fagyival tálaltam és bezsebeltem érte a jól megérdemelt dicséreteket...:)

Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
33 dkg étcsoki
33 dkg vaj
15 dkg cukor
2 dl habtejszín
6 db tojás

tetejére 1 dl habtejszín és 12 dkg étcsoki

tálaláshoz vanília fagyi

A csokit, cukrot, tejszínt, vajat gőz fölött olvasszuk egybe. Egy másik tálban keverjük habosra a tojásokat, majd dolgozzuk hozzá a csokis keveréket. A kapcsos tortaformánk alját jól szigeteljük be alufóliával, hogy a híg tészta ne tudjon kifolyni belőle, majd öntsük bele a tésztát és az egészet toljuk 170 fokos sütőbe, ahol tűpróbáig süssük. Hagyjuk kihűlni.

A megsült torta tetejét vonjuk be a felmelegített habtejszínnel, amibe beletördeltük a csokit és felolvadásig kevergettük.

A kész tortát vanília fagyival vagy habbá vert tejszínnel vagy eperrel, málnával, szederrel...tálaljuk.

9 megjegyzés:

  1. Mindjárt beleharapok a monitortba :))

    VálaszTörlés
  2. Aha, látom már!

    Látom már, hogy ki kell próbálnom :-))))

    VálaszTörlés
  3. Hú, hát ez csoki imádóknak maga a paradicsom:) 33 dkg csoki, az nem semmi, fagyival, friss gyümölccsel én is el tudom képzelni:)

    VálaszTörlés
  4. Ó, nagyon fincsi lehet és egyszerűen elkészíthető! :) Tetszik! :)

    VálaszTörlés
  5. Pihe-puha csokis élvezet. Bencém imádná, a nagy csokifaló:-)

    VálaszTörlés
  6. Látom fokoztátok az élvezeteket, fagyi, gyümölcsök...hmmmm...legközelebb én is így tálalom! Örülök, hogy Nektek is Ízlett! :)))

    VálaszTörlés
  7. Csokis? Valóban mámoros lehet :)

    VálaszTörlés
  8. Hűha, ez valóban csokoládés mámor... csupa csoki. Nyami. :P

    VálaszTörlés