Egy tuti, könnyen elkészítehtő sütemény Kétcicától. Túl sok bevezetőt nem írok hozzá, inkább kipróbálást javaslok. Az eredeti receptben egy mascarpone krém került a süti tetejére (amely egyébként el is hagyható, anélkül is remek az íze...), nálam pedig a Kulka János féle citromkrém került rá. A gyerekek kérésére finom, édes, magyar őszibarackkal díszítettem:)
Hozzávalók:
tészta:
5 dkg olvasztott vaj
25 dkg gríz
2 citrom reszelt héja és leve
25 dkg joghurt
2 tojás
15 dkg cukor
fél csomag sütőpor
5 evőkanál kókuszreszelék
bevonat:
1 citrom leve
1 dl víz
5 dkg cukor
krém (elhagyható):
eredetileg 10 dkg mascarpone, 3 evőkanál porcukor, fél citrom héja és pár csepp citromlé, 1 evőkanál kókuszreszelék
nálam citromos krém
díszítésnek őszíbarack
Vajazzunk ki egy kisebb tepsit (33*28-as), a többi vajat olvaszsuk fel. A joghurtot, tojást, citromhéjat és levet, a cukrot, a sütőport, a grízt és a kókuszreszeléket jól dolgozzuk össze, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat. Keverjük jól el, majd az egészet lefedve pihentessük 30 percig. Ezután öntsük bele a kivajazott tepsibe és 180 fokon süssük addig, amíg aranyszínű lesz a teteje.
A bevonathoz a vízben keverjük el a cukrot és a citromlét, forraljuk 5 percig, hűstük langyosra és locsoljuk rá a forró sütemény tetejére. Az elkészült édességet hagyjuk a tepsiben kihűlni. Ha kihűlt, kenjük rá a citromkrémet és díszítsük ki az őszibarack darabokkal.
TIPP: az őszibarack darabokat belekeverhetjük a citromos krémbe is.
De jól néz ki! Igazi nyári süti :)
VálaszTörlésValóban üde, nyárias!
VálaszTörlésA gyümölcs ráadás, nagyon jól hangzik!
VálaszTörlésTetszik a recept, nagyon is. :)
VálaszTörlésKicsit rég voltam nálad, illetve nem csak nálad - mindenkinél, de most pótlom... :)
Különleges a neve, az ízét pedig nagyon is el tudom képzelni! Itt az őszibarack-szezon, be is iktatom magamnak ezt a finomságot. :)
VálaszTörlésÉn most készítem, remélem sikerülni fog..érdekesnek tűnik...
VálaszTörlés