2013. június 21., péntek

Sportszelet kocka


Először készítettem, de nem utoljára! Nagyon nagy sikert aratott, főleg férjemnek ízlett, de a gyerekek is bőszen kapkodták el a tányérról egyiket a másik után. A receptet Hankkánál láttam még márciusban, nem tudom miért vártam idáig az elkészítéssel, hiszen ez az édesség sütés nélkül készül, nagyon egyszerű módon. Mondtam is a gyerekeknek, hogy legközelebb ők lepjenek meg engem vele, hiszen ők is meg tudják csinálni. Csak annyit kértem tőlük, hogy meggyet keverjenek a masszába, mert szerintem nagyon illik hozzá:)

Hozzávalók:

4 dl tej
fél kg vaj
40 dkg cukor
4 evőkanál rum (vagy rum aroma)
1 kg darált háztartási keksz
8 evőkanál keserű kakaópor

tetejére 10 dkg étcsoki + 2 evőkanál olaj

díszítésnek kókuszreszeléket használtam, de lehet fekete-fehér szórócukorral leszórva díszíteni

A kekszet keverjük el a kakaóporral. A tejet kezdjük el melegíteni, majd adjuk hozzá a vajat, a cukrot és állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad. Ezután zárjuk el alatta a gázt, keverjük még hozzá a rumot, végül pedig több részletben a kakaós kekszet.

A meleg masszát simítsuk, nyomkodjuk bele egy magas falú tepsibe vagy tálcába, tetejét egyengessük el és hagyjuk kihűlni. Végezetül vonjuk be a csokimázzal és díszítsük ki a kókuszreszelékkel. Én most kisebb kockákra vágva tálaltam, de lehet autentikus sport szelet módon téglalapokra vágva is tálalni.


9 megjegyzés:

  1. Nálunk is nagy kedvenc! Szerintem is jó bele a meggy, és ha nem csal az emlékezetem, volt is egy időben meggyes sportszelet limitáltan....de nem mernék megesküdni rá.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki! Meggyel még finomabb! Nyamiii:-)

    VálaszTörlés
  3. Neked nagyon jó dolgod van, a gyerekek már jól elboldogulnak a konyhában, ügyesek:) Nagyon jó lett ez a süti is, szép hétvégét és sok finomságot kívánok:)

    VálaszTörlés
  4. Imádjuk :) Nagyon ügyes kiskuktáid vannak úgyhogy legközelebb tuti meglepnek azzal hogy elkészítik! :)

    VálaszTörlés
  5. De örülök, hogy nektek is ízlett! :) Nagyon jó ötlet a meggy, úgyis szezonja van! :)

    VálaszTörlés
  6. Én is terveztem hétvégére készíteni, aztán más lett helyette. Pedig nagy kedvenc! Főleg nekem, mikor nincs kedvem sütő mellett álldogálni:-)

    VálaszTörlés
  7. Ezt én is szoktam készíteni, főleg a nyári kánikulában jó összedobni, mert nem kell hozzá sütőt kapcsolni... :)

    VálaszTörlés