2012. március 22., csütörtök

Magyar Szendvics


Kedves Olvasóim! Kóstoltátok már a boltokban kapható libazsírban eltett kacsamájat? Ugye milyen finom? Ha igen, akkor ez a szendvics még inkább elnyeri tetszéseteket! No nem libazsír és nem kacsamáj, hanem ízesített sertészsír és sertés tarja, valamint karaj alkotják. Az ízértéke nálam 10-ből 10-es, ára tűrhető, lezárt dobozban napokig eláll, feltéve, hogy marad belőle másnapra is...Anyukám fantasztikus receptjét osztom meg veletek!
Hozzávalók:

fél kg sertés karaj egyben
fél kg sertés tarja egyben
só, bors
kevés mustár és pirosarany
3-4 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál sertészsír

újhagyma
piros színű paprika
erős zöldpaprika
reszelt retek

A karajt és a tarját sózzuk és borsozzuk meg, kenjük be a mustár és a pirosarany keverékével. A fokhagymát tisztítás után vágjuk 4-5 kisebb darabba. Tegyük a húsokat hőálló tálba a fokhagyma darabokkal együtt, kanalazzuk melléjük a sertészsírt, öntsük fel kevés vízzel, takarjuk le alufóliával vagy a tál tetejével és forró sütőben süssük a hús puhulásáig. Vegyük le a fóliát és ha víz maradt volna sütés után a tálban, akkor fólia nélkül toljuk vissza az edényt a sütőbe és süssük ki alóla a vizet.

A megsült, puha húsokat szedjük ki egy másik hőálló tálba, a visszamaradt zsíradékot szűrjük át egy kisebb lábosba, majd melegítsük fel és a meleg leszűrt zsírt öntsük rá a husikra. Tegyük hideg helyre, hogy a zsír visszadermedjen.

Fogjunk egy szép szelet fehér kenyeret, kenjünk rá a megdermedt zsírból, késünkkel vágjunk apró darabokat a zsír alatt megbújó husikból és tegyük a zsíros kenyérre. Az egészet díszitsük karikázott piros színű paprikával, újhagymával (vagy reszelt retekkel) és az erős zöldpaprikával.

Addig járjunk az ízletes zsírban eltett husikra, amíg el nem fogy!

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése