2012. július 29., vasárnap

NYÁR - 17. hét - VASÁRNAP - Anyukám 9 zöldség levese


Egyszerű, nyári, csupa vitmain leves, melyben nincs sem habarás, sem rántás, sem tejszín, sem tejföl, kizárólag a sok zöldség (számszerint 9), amelyek összeturmixolva saját maguk sűrítették be a levest. A zöldségek mennyiségére és fajtáira nincs aranyszabály: mindenki ízlése szerinti zöldségeket válasszon és a vendégsereg száma szerinti mennyiségben főzze bele a levesbe:)

Hozzávalók:

vöröshagyma, sárgarépa, paszternák, zöldborsó, zöldbab, burkonya, zeller, cukkini és tök (a burgonyából kell a legkevesebb, anyukám a kellő sűrűség elérése miatt főzte bele)
só, bors
kevés tárkony

Az összes megtisztított és apróra vágott zöldséget tegyük fel annyi vízben főni, amennyi ellepi. Sózzuk meg, szórjunk hozzá frissen őrölt borsot és kevés szárított tárkonyt. Az összes zöldséget főzzük puhára, majd a fazekat a tűzről lehúzva botmixerrel pürésítsük össze a leves hozzávalóit.

A fazekat tegyük vissza a tűzre és a levest forraljuk fel. Ha túl sűrűnek találjuk, öntsünk hozzá kevés vizet és forralás után zárjuk el alatta a gázt. Már tálalhatunk is.

TIPP: aprított petrezselyemzölddel lehet tovább fokozni az ízeket!

2 megjegyzés: