2012. augusztus 6., hétfő

NYÁR -18. hét - HÉTFŐ - Bakonyi szarvacska


Hozzávalók:

1 csomag szarvacska tészta 199 Ft
10 dkg füstölt szalonna 129 Ft
1 közepes fej vöröshagyma 12 Ft
20 dkg csiperke gomba 152 Ft
2 dl tejföl (vagy főzőtejszín) 85 Ft
1 csokor petrezselyemzöld 50 Ft
1 db kápia paprika 69 Ft
1 csapott evőkanál liszt
só bors
borsikafű

a paradicsomsalátához:
3 db paradicsom 112 Ft
1 kis pohár tejföl 85 Ft
kevés só
cukor
ecet
-------------------------------------
összesen kb. 900 Ft

A tésztát a szokásos módon főzzük ki sós vízben, majd szűrjük le.

A szalonnát vágjuk kisebb kockákra és egy serpenyőben süssük zsírjára. Közben a hagymát aprítsuk fel és pároljuk üvegesre a kiolvadt zsíron. A gyerekek eközben tisztítsák meg és vágják vékony szeletekre a gombát, valamint a paprikát. Először a gombát tegyük rá a hagymás alapra, azután a paprikát. Szórjuk rá a sót, a borsot, az aprított petrezselyemzöldet és fedő alatt pároljuk puhára.

A lisztet keverjük csomómentesre kevés vízzel, majd öntsük fel a tejföllel (tejszínnel) és habarjuk be vele a megpuhult gombát. Forraljuk fel, majd keverjük össze az elkészült szaftos ragut a kifőtt tésztával.

A kész ételt paradicsomsalátával tálaljuk, melyet a következőképpen készítsünk el: a megmosott paradicsomot vágjuk fel vékony szeletekre és tegyük salátás tálba. A tejfölt keverjük ki kevés sóval, kb. 1 evőkanál cukorral és ugyanannyi ecettel, majd ezt az ízletes tejfölt öntsük rá a paradicsomra és óvatosan keverjük vele össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése